hero obrázok článku

Vyššie prídavky na deti z Nemecka v roku 2023

prídavky na deti z Nemecka v roku 2023

Od januára 2023 je tu novinka, prídavky na dieťa v Nemecku sa zvýšili. Ampel-Koalition (vládna koalícia) ako dôvod tohto rozhodnutia uvádza súčasnú vysokú mieru inflácie a energetickú krízu. Takto chcú viac odbremeniť najmä rodiny s deťmi. Od  1. januára 2023 sa suma prídavkov na deti zvýšila jednotne na  250 eur mesačne pre každé dieťa. 

Čo sa zmenilo?

Rodiny s dvoma deťmi v roku 2022 dostávali prídavky na dieťa vo  výške 219 eur mesačne a ďalších 225 eur na tretie dieťa. Rozhodnutím vlády sa suma zvýšila o  31 eur na každé z prvých dvoch detí. Pre tretie dieťa predstavuje zvýšenie o  25 eur mesačne. Rodina s dvoma deťmi tak dostane od januára prídavok na dieťa vo  výške 6 000 eur ročne, pri troch deťoch  9 000 eur. To zodpovedá zvýšeniu o  744 eur a  1 044 eur v porovnaní s ročnou sumou prídavkov na dieťa v roku 2022.

Užitočné informácie:  Rodičia dospelých študentov a praktikantov majú stále nárok na zvýšené prídavky na dieťa až do veku 25 rokov alebo do konca ich štúdia.

Rodina s bábätkom - Vyššie prídavky na deti z Nemecka v roku 2023

Dôvody na zvýšenie

Ampel-Koalition (vládna koalícia) reaguje na pretrvávajúce vysoké životné  náklady v Nemecku a dúfa v ďalšiu úľavu pre rodiny s nízkymi príjmami. V súvislosti s vývojom cien potravín vidia koaliční partneri potrebu konať - podľa spotrebiteľskej poradne ceny potravín medzi septembrom 2021 a septembrom 2022 vzrástli v Nemecku o takmer  19 percent. Pre porovnanie, v rokoch 2000 až 2019 bola miera inflácie tesne pod  1,5 percenta.

Radi vám so získaním prídavkov na deti z Nemecka pomôžeme. Stačí, ak sa zaregistrujete na našej webovej stránke https://www.vratmidan.sk/rodinne-pridavky-nemecko a o všetko ostatné sa postaráme my. V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte tel. čísle 053/44 89 511 alebo nám napíšte správu https://www.vratmidan.sk/kontakt.

Zdroj: www.familienkasse-info.de

Vážime si vaše súkromie

Naša spoločnosť a naši partneri uchovávajú alebo pristupujú k informáciám v zariadeniach, napríklad k súborom cookies, a spracúvajú osobné údaje, ako sú jedinečné identifikátory a štandardné informácie, ktoré zariadenie posiela na účely opísané nižšie. Súhlas s vyššie uvedeným spracúvaním môžete poskytnúť kliknutím na tlačidlo “Prijať všetko”. Alebo môžete jeho poskytnutie odmietnuť a zmeniť svoje prednostné nastavenia kliknutím na tlačidlo “Spravovať nastavenia”. Vaše prednostné nastavenia sa budú vzťahovať len na túto webovú lokalitu. Na niektoré formy spracúvania vašich osobných údajov nepotrebujeme váš súhlas. Ak sa vrátite na túto stránku alebo navštívite naše zásady v oblasti ochrany súkromia, môžete kedykoľvek zmeniť svoje prednostné nastavenia. Viac informácií o spracúvaní údajov a našich partneroch nájdete na tejto stránke.