hero obrázok článku

Ako vrátiť dane zo zahraničia čo najrýchlejšie?

Ako vrátiť dane zo zahraničia čo najrýchlejšie?

Každý, kto pracuje v zahraničí, chce vrátiť dane čo najrýchlejšie. Dĺžka čakacej doby na preplatok na dani závisí predovšetkým od efektívnosti konkrétneho daňového úradu. Celý proces však urýchlite, ak máte všetky potrebné daňové dokumenty a spracovaním žiadosti o vrátenie daní poveríte profesionálnu spoločnosť.

Vo väčšine prípadov je najdôležitejším daňovým dokladom potvrdenie o ročnom príjme (tzv. ročné zúčtovanie), ktoré obsahuje informácie o Vašich celkových príjmoch, daniach a odvodoch zaplatených počas daňového roka. Tento dokument vystavuje zamestnávateľ, a to buď po ukončení pracovného pomeru alebo na konci daňového roka.

V niektorých prípadoch je možné požiadať o vrátenie daní na základe výplatných pások. Pracovná zmluva so zahraničným zamestnávateľom a kópia občianskeho preukazu sú tiež jedným z dôležitých dokumentov.

Niektorí daňoví poplatníci sa rozhodnú, že žiadosť o vrátenie daní podajú sami, zatiaľ čo iní to zveria do rúk špecializovanej spoločnosti, ktorá sa problematike vrátenia daní venuje. Ak patríte do druhej skupiny a rozhodnete sa osloviť odborníkov, dôkladne si preštudujte zmluvu a hlavne spôsob platby poplatku. Odporúčame Vám dôverovať hlavne spoločnostiam, ktoré ponúkajú služby na princípe úspešnosti, t.j. až po úspešnom vrátení daní. Takýto spôsob platenia poplatku je najbezpečnejší, pretože platíte za službu iba vtedy, ak dostanete svoje peniaze späť.

 Informácia na záver :  Ak Vám potrebné daňové dokumenty chýbajú, naša spoločnosť ich po prijatí Vašej vyplnenej žiadosti zo zahraničia získa.    Stačí, ak sa zaregistrujete TU   a potrebnú žiadosť s inštrukciami Vám zašleme emailom alebo poštou.

V prípade otázok nás kontaktujte vyplnením   kontaktného formulára . Radi Vám poradíme a pomôžeme.

Emília Geletková BSBA

Vážime si vaše súkromie

Naša spoločnosť a naši partneri uchovávajú alebo pristupujú k informáciám v zariadeniach, napríklad k súborom cookies, a spracúvajú osobné údaje, ako sú jedinečné identifikátory a štandardné informácie, ktoré zariadenie posiela na účely opísané nižšie. Súhlas s vyššie uvedeným spracúvaním môžete poskytnúť kliknutím na tlačidlo “Prijať všetko”. Alebo môžete jeho poskytnutie odmietnuť a zmeniť svoje prednostné nastavenia kliknutím na tlačidlo “Spravovať nastavenia”. Vaše prednostné nastavenia sa budú vzťahovať len na túto webovú lokalitu. Na niektoré formy spracúvania vašich osobných údajov nepotrebujeme váš súhlas. Ak sa vrátite na túto stránku alebo navštívite naše zásady v oblasti ochrany súkromia, môžete kedykoľvek zmeniť svoje prednostné nastavenia. Viac informácií o spracúvaní údajov a našich partneroch nájdete na tejto stránke.